Lifestyle,  Persoonlijk

5 dingen die mij ritme & energie geven

In deze tijd met sociale isolatie en quarantaines is het lastig om in je ritme te blijven. Ik liep de hele dag rond in mijn huispak en ik voelde mij wat sloom. Netflix werd mijn grootste vriend en dit is niet echt positief voor de productiviteit! In de eerste week, waarin de maatregelen flink werden aangescherpt door de overheid en ik dus ook niet meer naar school hoefde, merkte ik dat ik behoefte had aan een vast ritme en wat meer energie. Ik vond het tijd om het roer flink om te gooien. Hoe ik dit heb aangepakt is te lezen in deze blogpost.

Opmaken & aankleden

Als ik mijzelf ‘s ochtends niet opmaak voel ik mij de hele dag niet echt wakker. Prima voor een luie zondag, maar voor een doordeweekse dag waarin je dingen gedaan moet krijgen is dit niet echt handig. Als ik mijzelf opmaak voel ik mij meteen een stuk frisser en productiever.

Hetzelfde geldt voor aankleden. Het liefst loop ik de hele dag rond in mijn huispak, heerlijk vind ik dat! Toch merk ik dat ik hier ook een lui gevoel van krijg en dit is niet echt bevordelijk voor mijn productiviteit. Ik probeer mij nu doordeweeks zoveel mogelijk normaal aan te kleden (ook wel zo handig nu er veel communicatie via videobellen gaat). Als ik aan het einde van de middag klaar ben met de taken die op de planning staan, trek ik weer lekker mijn huispak aan. Dit werkt voor mij erg goed, zo blijf ik toch een beetje in hetzelfde ritme als voorheen.

Frisse neus halen

Als ik de hele dag bezig ben voor school, wat voornamelijk achter de laptop is, merk ik dat ik rond de middag behoorlijk in begin te kakken. Er komt mij niet veel meer uit handen en ik merk dat ik sneller afgeleid ben. Voor mij is dit een teken om even wat afleiding te zoeken en een pauze in te lassen. Voor mij werkt het dan altijd goed om eventjes naar buiten te gaan. Dit hoeft niet perse een wandeling te zijn. Eventjes in de tuin zitten met de katten werkt voor mij ook prima. Als ik maar eventjes wat frisse lucht binnen krijg. Dit geeft mij weer wat extra energie om fris door te kunnen gaan.

Eventjes de ogen dicht

Vermoeidheid is iets wat soms zomaar toe kan slaan. Als dit gebeurt neem ik eventjes een powernap. De batterij weer opladen! Vaak heb ik aan een klein uurtje wel genoeg. Even tot rust komen, lekker de ogen dicht en er dan weer tegenaan!

Een planning maken

Ik ben een echte planner, ik hou van structuur en doelen stellen. Ik ben dan ook gek op agenda’s en planners. Ik kan helemaal blij worden van nieuwe stationery! Aan het begin van de dag maak ik een planning waar ik de doelen beschrijf die ik op die dag wil behalen. Dit geeft mij meer rust in mijn hoofd. En zeg nou zelf, zo’n afgestreepte to-do list geeft je een super voldaan gevoel!

Illustreren

Ik hou heel erg van teken en handletteren! Sinds een half jaar heb ik een iPad waarop ik digitaal kan tekenen en handletteren. Dit doe ik via de app procreate. Je kunt gebruik maken van verschillende brushes, de mogelijkheden zijn eindeloos! Zo kun je bijvoorbeeld tekenen met een potlood, stift, fineliner, krijt, waterverf, marker, brushpen enz. Als ik aan het tekenen ben kan ik mij volledig ontspannen, dit geeft mij uiteindelijk weer positieve energie.

Deze 5 dingen geven mij energie om weer eventjes door te kunnen gaan. Welke dingen geven jou energie? Komen ze overeen met die van mij? Of heb jij juist hele andere dingen die jou energie geven? Ik ben benieuwd!

Follow my blog with Bloglovin
4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *