Lifestyle,  Persoonlijk

Series die je gezien moet hebben!

In deze tijd van corona, waar je het grootste gedeelte van de dag binnen doorbrengt, is het erg verleidelijk om de hele dag series te bingewatchen. Maar welke series zijn nou leuk om te kijken? Hier een lijstje met mijn favoriete series!

Outlander

Outlander is een Britse historische fantasy serie. In Outlander volg je het leven van Claire Randall. Claire is een gelukkig getrouwde verpleegster die kort na de tweede wereldoorlog samen met haar man op tweede huwelijksreis gaat naar de Schotse Hooglanden. Tijdens deze huwelijksreis verdwijnt Claire op mysterieuze wijze en belandt zij uiteindelijk in het oude Schotland van 1743. Claire moet haar hoofd boven water zien te houden in deze totaal andere en gevaarlijke tijd. Ze word gedwongen om te trouwen met Jamie Fraser, een knappe Schotse soldaat. Zo belandt Claire in een driehoeksverhouding met twee verschillende mannen uit twee compleet verschillende tijden. Het enige fantasy-achtige uit deze serie is dat Claire in een totaal andere tijd belandt, verder is de serie erg geloofwaardig. Daarnaast krijg je, zonder dat je het doorhebt, nog een aardig lesje geschiedenis. Ik zeg: win-win! Er zijn 4 seizoenen van Outlander te zien op Netflix, een vijfde seizoen volgt.

You

You is een Amerikaanse pyschologische thriller serie van Netflix. De serie begint als een vrij zoetsappig liefdesverhaal. Je maakt kennis met Joe Goldberg, een manager van een boekenwinkel. Op het eerste gezicht een normale, leuke jongen. Maar niets is minder waar! Al snel blijkt er achter dat knappe koppie een behoorlijke duistere kant schuil te gaan. Joe blijkt alles over te hebben voor de liefde en schroomt zich dan ook niet om ieder persoon of obstakel dat hem in de weg staat stilletjes en strategisch ‘op te ruimen’. You is een leuke afwisseling op de normaal vaak vrij voorspelbare romcoms. Er staan momenteel 2 seizoenen van You op Netflix. Een derde seizoen is al aangekondigd, maar de release datum is nog niet bekend.

The handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale is een Amerikaanse dramaserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood. The Handmaid’s Tale speelt zich af in de Republiek Gilead, tot voor kort de Verenigde Staten van Amerika. Door milieuvervuiling op grote schaal zijn de meeste vrouwen onvruchtbaar geworden. De vrouwen die nog wel vruchtbaar zijn staan onder volledig gezag van de heersers van Gilead en worden door hen gebruikt als seksslavinnen. De heersers zijn religieuze fundamentalisten die geobsedeerd zijn door voortplanting. Deze vruchtbare vrouwen, ‘handmaid’s’ genoemd, moeten baby’s produceren voor hun meesters. Wie een kind ter wereld brengt moet deze vervolgens afstaan aan de echtgenote van haar meester. The Handmaid’s Tale volgt Offred (voorheen June) die op brute wijze van haar man en dochter wordt gescheiden. Ze probeert op te komen voor haar rechten en zet alles in werking om haar dochter terug te vinden. Er staan momenteel 3 seizoenen van The Handmaid’s Tale op Videoland. Het vierde seizoen komt als het goed is dit jaar nog uit. Zelf vond ik het echt een hele heftige serie waarbij mijn mond verschillende keren is open gevallen van verbazing en ongeloof.

La Casa de Papel

La Casa de Papel is een Spaanse misdaadserie van Netflix. De serie draait om een mysterieuze man, ook wel ‘el Profesor’ genoemd en zijn acht koppige bende die hij met zorg bij elkaar heeft gezocht. Het doel is om te infiltreren bij de Koninklijke Munt van Spanje en dit gebouw weer te verlaten met 2,4 miljoen aan eigen gedrukte bankbiljetten. Om dit doel te behalen moet het hen lukken om 11 dagen lang de Koninklijke Munt te bezetten. Dit vergt natuurlijk een behoorlijke voorbereiding en een tot in de puntjes uitgedacht plan om de Spaanse politie om de tuin te kunnen leiden. Er staan momenteel 4 seizoenen van La Case de Papel op Netflix. Het vierde seizoen is gister net online gekomen! Zelf vind ik het een spannende serie waar ook plaats is voor humor. Dit maakt het voor mij toch net weer wat interessanter!

The Crown

The Crown is een Britse historische dramaserie van Netflix. Deze serie gaat over het Britse koningshuis en ’10 Downing Street’ waar de premier(s) van Engeland gehuisvest zijn. In deze serie word je meegesleept in alle intriges en liefdeslevens die zich veelal achter de schermen hebben afgespeeld in de laatste decennia. Ook leer je de verhalen achter de grote gebeurtenissen kennen die de tweede helft van de 20e eeuw hebben gevormd. Wat ik zelf zo leuk vind aan deze serie is dat je Queen Elizabeth op een hele andere manier leert kennen. Nu ik deze serie heb gezien ben ik heel anders tegen haar aan gaan kijken. Een gedeelte van de serie is fictief en een gedeelte bestaat uit feiten, dit is vaak zo met series die gebaseerd zijn op echte verhalen. Momenteel staan er 3 seizoenen van The Crown op Netflix, een vierde seizoen is in aantocht!

Dit is een selectie van mijn favoriete series. Hebben jullie ook zo’n favorieten lijstje? Zo ja, deel hem hieronder in de reacties. Ik ben benieuwd!

Follow my blog with Bloglovin

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *