Beauty

8 tips hoe jij langer van je parfum kunt genieten!

Het is heerlijk om aan het begin van de dag lekker wat parfum op te spuiten. Helaas is de meeste parfum vaak na een aantal uur alweer vervlogen. Maar dit hoeft niet! In deze blogpost zal ik je vertellen hoe jij ervoor kunt zorgen dat je de hele dag lekker ruikt. Ook deel ik een lijstje met mijn favoriete parfums!

Koel en droog opbergen

Parfum kan niet goed tegen warmte, licht en vochtigheid. De kwaliteit van de parfum gaat hierdoor achteruit, waardoor de parfum sneller zal “bederven”. Bewaar je parfum daarom op een koele en droge plek om je parfum zo goed mogelijk te houden. Daarnaast is het ook verstandig om je parfum niet bloot te stellen aan direct zonlicht.

Hydrateren

Parfum blijft veel beter hangen op een vette huid dan op een droge huid. Smeer bijvoorbeeld wat vaseline op de binnenkant van je polsen voor je hier parfum op aanbrengt. Of smeer je lichaam in met een geurloze bodylotion of olie, je zult zien dat je veel langer kunt genieten van je parfum!

Niet wrijven!

Een veel gemaakte fout (waar ik mijzelf ook schuldig aan heb gemaakt) is na het opbrengen van parfum op je polsen, deze tegen elkaar aan te wrijven. Door de wrijving komen de topnoten in een parfum eerder vrij, waardoor de parfum zijn geur sneller zal verliezen.

Na het douchen

Na het douchen staan je poriën open, dit is een goed moment om je parfum op te spuiten. Je poriën nemen de parfum dan namelijk extra goed op, waardoor je de gehele dag lekker ruikt.

Warme plekjes

Je parfum kan zich het beste ontwikkelen op plekjes van je huid die wat dunner en warmer zijn. Denk bijvoorbeeld aan de binnenkant van je polsen, achter je oren, de binnenkant van je ellebogen, in je knieholten, tussen je borsten of in je nek.

Coco Mademoiselle by Chanel - 1Oz, 30ml Eau De Parfum | Fimaron
10X de mooiste sieraden organizers | Sieraden opbergers - Shopperella
Friday Faye_ 3 Beautiful Summer Fragrances
Miss Dior Absolutely Blooming by Dior - Eau De Parfum

Kledingkast

Hoe lekker zou het zijn als jij je kleding uit je kast pakt en deze al ruiken naar je favoriete parfum! Super toch? En nog hartstikke simpel ook. Bekleed de planken van je kledingkast met vloeipapier, spuit hier je favoriete geurtje op (laat het wel even drogen) en leg je kleding vervolgens weer in de kast. Je zult zien dat je kleding hier heerlijk van gaat ruiken!

On the go

Wil je gedurende de dag je parfum een boost geven, maar heb je geen plaats voor je parfumflesje in je tas? Of vind je het te zwaar om mee te nemen? Geen probleem! Spray wat parfum op een paar wattenstaafjes en stop deze in een boterhamzakje die je goed af kunt sluiten. Halverwege de dag kan je deze wattenstaafjes over je huid wrijven en je zult zien dat dit je parfum een boost geeft.

Eau de parfum

Parfums zijn in twee verschillende vormen verkrijgbaar. De Eau de Toilette en de Eau de Parfum. Wil je het langst van je parfum genieten? Kies dan voor de Eau de Parfum. Deze zijn vaak wel wat duurder dan de Eau de Toilette, maar je hebt hier wel het langst plezier van. Eau de Parfum bevat namelijk het hoogste percentage geurbestanddelen, ongeveer 10-20%. Bij Eau de Toilette is dit een stuk minder, namelijk 5-10%. Vandaar dat de geur van Eau de Toilette vaak ook een stuk minder lang blijft hangen.

Mijn favoriete parfums

Hier een lijstje van mijn favoriete parfums! Het is een combinatie van wat goedkopere en wat duurdere merken. Over het algemeen houd ik zelf het meest van wat frissere parfums, ik ben niet zo van de zware geuren. Dus dit lijstje is dan ook voornamelijk gevuld met parfums die lekker fris zijn. Houd jij hier ook van? Dan kan je zeker eentje uit dit lijstje gaan proberen!

#1. Davidoff – Cool water
#2. Chloé – Chloé
#3. Calvin Klein – CK in 2u
#4. Gucci Rush 2 – Gucci
#5. Thierry Mugler – Alien
#6. Clinique – Happy
#7. Prada – Candy
#8. Tommy Hilfiger – Tommy Girl
#9. Guess – Seductive
#10. Guess – Girl
#11. DKNY – Be delicious Fresh Blossom
#12. Chanel – Coco Mademoiselle
#13. Gucci – Bloom

30 ml
Absolu de Parfum Chloé Chloé Parfum Eau de Parfum Chloé
THIERRY MUGLER ALIEN EAU DE PARFUM WOMEN'S PERFUME SPRAY
-4

Dit zijn mijn tips en mijn favoriete parfums. De parfums staat trouwens gewoon op willekeurige volgorde, ik kan nooit kiezen welke parfum nu echt mijn nummer 1 is!

Staat jouw favoriet ook tussen dit lijstje?

Follow my blog with Bloglovin

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *